‘Opnieuw een Star Wars film in de problemen’

News
woensdag, 22 maart 2023 om 11:30
Star Wars kijk je de laatste jaren vooral op tv, maar het is onvermijdelijk dat de franchise uiteindelijk terugkomt naar de bioscoop. Er lijkt alleen weinig schot in de zaak te zitten. Zo is er naar verluidt opnieuw een belangrijke figuur weggelopen bij zijn Star Wars-film.
In de laatste jaren heeft Lucasfilm heel wat Star Wars films aangekondigd. De meeste daarvan waren bij hun aankondiging alleen vrij vroeg in ontwikkeling, met als gevolg dat er van alles kan veranderen, inclusief of de film überhaupt gemaakt wordt. Lucafilm-baas Kathleen Kennedy zou daarom zelfs door Disney op de vingers zijn getikt en te horen hebben gekregen dat ze films minder vroeg moet aankondigen.
Toch zijn er nog altijd veel projecten waar we vanaf weten, zoals een film die geschreven zou worden door Lost-sleutelfiguur Damon Lindelof. Die film lijkt alleen ook tegen obstakel aan te lopen, want volgens Above the Line zijn Lindelof en co-schrijver Justin Britt-Gibson niet meer betrokken bij het project. Dit terwijl ze vorige maand nog een nieuwe versie van het script hadden aangeleverd.
Lindelof lijkt onlangs nog naar zijn vertrek te hebben gehint tegenover SlashFilm. Hij liet daarbij weten dat hij zo’n ontzag had voor Star Wars dat hij zich op zeker moment begon af te vragen of hij wel een film moest maken of dat hij niet beter gewoon kijker kon blijven. In zijn woorden moet een film niet bestaan als hij niet geweldig kan zijn.

Welke Star Wars films zijn er nog in de maak?

Het ziet er naar uit dat Lindelofs Star Wars film niet helemaal in de prullenbak belandt: Lucasfilm zou al een nieuwe schrijver hebben en de regisseur is nog verbonden aan het project. Hoewel onlangs naar buiten kwam dat er twee andere films gecanceld zijn, ziet het er naar uit dat in ieder geval de film die Taika Waititi maakt nog doorgaat. Ook de trilogie die Rian Johnson zou maken is niet geannuleerd, maar de regisseur heeft het druk met de Knives Out-vervolgen op Netflix.