Obi-Wan Kenobi-ster wil meer Star Wars maken: “Schrijf naar Disney”

News
woensdag, 07 februari 2024 om 17:30
star wars obi wan kenobi serief1644487105
Obi-Wan Kenobi is een geliefd personage in Star Wars en het is geen wonder dat hij een eigen serie heeft gekregen. Die is in principe afgerond, maar acteur Ewan McGregor ziet meer verhalen rondom de Jedi wel zitten. Hij roept fans op om Disney aan te schrijven.
Meteen bij de overname van Lucasfilm door Disney wilden veel fans één ding: een film over Obi-Wan Kenobi. Uiteindelijk is dat een serie geworden. Die is geschreven als limited series en vraagt daarom niet dringend om een tweede seizoen.
Maar hoofdrolspeler Ewan McGregor is van mening dat er meer verhalen te vertellen zijn over zijn personage in de tijd tussen Revenge of the Sith en A New Hope. Hij zou daar graag voor terugkomen, zo vertelt hij tijdens Megacon Orlando. McGregor roept het publiek in de zaal op om naar Disney te schrijven dat ze graag meer Obi-Wan willen zien.
Het is zeker niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een mogelijk tweede seizoen voor Obi-Wan Kenobi. Maar voor zover bekend is er niets in ontwikkeling. Als Lucasfilm ooit een tweede seizoen zou willen maken, ligt het in ieder geval niet aan Ewan McGregor als er niets van terechtkomt.

Welke Star Wars series komen er naar Disney+?

Ook zonder Obi-Wan Kenobi is er een hoop Star Wars in aantocht. Nog deze maand lanceert het laatste seizoen van The Bad Batch. Dit jaar moeten ook Skeleton Crew an The Acolyte verschijnen. Onlangs is groen licht gegeven voor een tweede seizoen van Ahsoka en is er een bioscoopfilm van The Mandalorian aangekondigd.