Seizoen 2 Star Wars-serie Ahsoka officieel bevestigd

News
woensdag, 10 januari 2024 om 11:00
Toen de serie Ahsoka werd aangekondigd werd hij omschreven als een limited series. Meestal houdt dat in dat er maar één seizoen komt, maar dat ene seizoen had nog behoorlijk wat verhaallijnen die niet werden afgerond. Nu bevestigt Lucasfilm dat er inderdaad een tweede seizoen komt.
Wie het einde van Ahsoka heeft bereikt zal ongetwijfeld hebben gemerkt dat vrijwel alle plotlijnen van de serie erom smeken te worden voortgezet. Maar opvallend genoeg werd er geen tweede seizoen aangekondigd. Wellicht was dat omdat er op dat moment nog stakingen gaande waren, maar ook toen die waren afgelopen bleef het stil.
Maar de aankondiging van een film van The Mandalorian brengt ook nieuws over Ahsoka. Tegen het einde van het bericht over die film herbevestigt Lucasfilm dat Dave Filoni een bioscoopfilm maakt en laat het bedrijf voor het eerst weten dat hij ook aan een tweede seizoen van Ahsoka werkt. Wanneer dat op Disney+ te zien is, is nog niet bekend.
Ook andere vragen over het tweede seizoen worden nog niet beantwoord. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of alle verhaallijnen weer worden opgepakt, of dat een aantal ervan in andere Mandoverse-series wordt voortgezet. Ook zal moeten blijken hoe seizoen 2 omgaat met het overlijden van Ray Stevenson, die de rol speelt van Baylan Skoll.

Ook gloednieuwe Star Wars-film aangekondigd

Zoals genoemd was de onthulling van Ahsoka seizoen 2 eigenlijk bijna een voetnoot bij de aankondiging van een nieuwe film. Dit jaar beginnen namelijk de opnames van The Mandalorian & Grogu. De plot van deze film is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal Grogu zijn eerste stap zetten om een echte Mandalorian te worden.