Wolff: "Reden overstap Hamilton was duidelijk als hij naar Red Bull was gegaan"

News
woensdag, 07 februari 2024 om 17:00
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Vanaf 2025 zal Lewis Hamilton voor Ferrari gaan rijden. Volgens Toto Wolff was de vooruitgang bij Mercedes blijkbaar niet duidelijk genoeg voor de zevenvoudig wereldkampioen.
De Formule 1-wereld was geschokt toen Lewis Hamilton vorige week aankondigde vanaf 2025 het rood aan te trekken en te rijden voor Ferrari. Niet alleen omdat Hamilton al sinds zijn jeugd een Mercedes-man is, maar ook omdat het Italiaanse team niet een enorme stap vooruit lijkt te zijn.
Sterker nog, afgelopen seizoen waren de twee teams sterk aan elkaar gewaagd en was het uiteindelijk Mercedes dat aan het langste eind trok. Volgens Toto Wolff is het dan ook duidelijk dat de overstap niet voor de korte termijn is, zo laat de teambaas weten in gesprek met Motorsport-Total.com.

“Als hij naar Red Bull Racing was gegaan, was het duidelijk geweest welke motivatie daarachter zat. Dat is het beste pakket op de korte termijn.”

Vallen en opstaan voor Mercedes

Maar Wolff stelt dat het niet zo duidelijk is dat Ferrari op de lange termijn de betere optie is. Mogelijk was het voor Hamilton niet zo zichtbaar ‘hoeveel energie er in het team zit, de drang om dingen beter te doen’.
Volgens de teambaas wordt het een kwestie van vallen en opstaan. Hij weet niet hoe vaak hij nog zal vallen, maar hij zal even vaak opstaan. Wolff is er dan ook van overtuigd dat er over tien of twintig jaar nog meer kampioenschappen door Mercedes zijn gewonnen. “Maar dat is het perspectief voor de lange termijn en dat doet er niet meer toe voor Lewis.”