Nog meer sportrechten voorlopig naar Viaplay

News
maandag, 05 december 2022 om 12:00
viaplayf1647263873
Veel sportliefhebbers zijn in de afgelopen jaren trouw Ziggo-abonnee geweest. Maar het lijkt erop dat dat steeds minder zin heeft. Viaplay heeft namelijk weer uitzendrechten in handen gekregen die eerst bij Ziggo lagen.
De komende jaren moeten liefhebbers van onder andere Formule 1, de Premier League, Darts en hockey bij Viaplay zijn. Daar kan nu ook handbal aan toegevoegd worden. Net als verschillende sporten in het eerdere rijtje werd handbal eerst uitgezonden door Ziggo.
De handbal-deal met Viaplay is overigens behoorlijk lang. Viaplay mag de sport de komende negen jaar exclusief uitzenden. Tot en met 2031 is zowel het mannen- als het vrouwenhandbal bij de streamingdienst te zien.

Komt handbal ooit terug naar Ziggo?

Dat is aanzienlijk langer dan de dienst de rechten heeft voor bijvoorbeeld Formule 1. Daarvoor had de dienst een deal van drie jaar, waarna de rechten weer geveild worden. Dat kunnen ze terugkomen bij Ziggo, maar er zijn ook andere partijen die mogelijk interesse hebben.
Voordat de rechten voor het uitzenden van handbal weer vrijkomen zijn we heel wat jaartjes verder. Gelet op de vele klachten over Viaplay zullen fans daar misschien niet blij mee zijn. Er werd in het Formule 1 seizoen veel geklaag over het beeld en het commentaar en ook bij de Premier League waren kijkers niet altijd tevreden.
Anderzijds is negen jaar een hoop tijd om grote verbeteringen door te voeren. In technisch opzicht was er ook bij F1 een verbetering zichtbaar. Wellicht wordt handbal dus een vrij soepele ervaring.