Disney megahit Frozen was bijna heel anders

News
maandag, 05 december 2022 om 12:30
frozen 2f1591783799
Met het koude weer en de feestdagen voor de deur zal het niet lang meer duren voor Frozen weer in veel huishoudens gekeken wordt. De film was één van Disney’s grootste hits van het afgelopen decennium. Maar dat had misschien wel heel anders kunnen zijn.
Hoewel Elsa en Anna de hoofdpersonen zijn van Frozen, heeft het publiek ook veel liefde voor Olaf. Deze sneeuwpop dient als humoristische sidekick in beide Frozen-films. Maar Olaf had het bijna niet gehaald tot het eindproduct van de eerste film, zo meldt Variety.
Jennifer Lee, één van de regisseurs van Frozen en bovendien een topvouw bij Disney Animation, was in eerste instantie helemaal niet gecharmeerd van Olaf. Dat gaf ze toe toen ze een prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen van Josh Gad, de stem van de sneeuwpop. Lee’s eerste notitie voor Frozen toen ze tijdens productie aan boord kwam, was dat de sneeuwpop eruit moest.

Hoe kwam Olaf toch in Frozen?

Maar een animator voor de film heeft toen in het geheim een kort script rondom Olaf geschreven, specifiek met Josh Gad in gedachten als de stem van het personage. Toen Lee Gad in de rol zag vond ze hem “onweerstaanbaar”. Zo belandde Olaf alsnog in de film.
Ook in het vervolg was Olaf te zien en als er ooit een Frozen 3 komt, zal Disney de sneeuwpop ongetwijfeld weer willen gebruiken. Een Frozen 3 is overigens niet bevestigd, maar meerdere acteurs hebben aangegeven dat ze terug zouden komen voor een derde deel. Gezien het bedrag dat de eerste twee films opleverden is een derde deel zeker niet ondenkbaar.