Viaplay heeft er weer een sportlicentie bij

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 11:00
viaplay met tekstf1648643997
Viaplay is vooral bekend (en wellicht berucht) door de uitzendingen van de Formule 1. Maar het sportaanbod van de dienst is groter en breidt zich bovendien nog verder uit. Nu is bekend dat ook de Hoofdklasse van het Nederlandse hockey naar Viaplay gaat.
Vanaf september begint het nieuwe hockeyseizoen. Maar dat seizoen zal niet meer als vanouds op tv te zien zijn. Streamingdienst Viaplay, die sinds maar actief is in Nederland, heeft namelijk de uitzendrechten van de Hoofdklasse voor mannen en vrouwen gekocht.
Het is zeker niet de eerste uitbreiding van het sportaanbod van Viaplay. Naast de Formule 1 en nu hockey zendt de streamingdienst ook darts en verschillende voetbalcompetities uit. Zo zijn de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League beide bij de dienst te volgen.

Verdwijnt hockey van de gewone tv?

De Hoofdklasse verdwijnt niet helemaal van de lineaire tv: er is een deal waardoor er nog steeds samenvattingen en bepaalde duels te zien zullen zijn bij de NOS. Wie de hele competitie wiel kunnen volgen moet bij Viaplay zijn.
Hoewel je voor een aantal sportcompetities bij Viaplay moet zijn, heeft de dienst zich niet bepaald populair gemaakt. De helft van de abonnees overweegt zelfs om weg te gaan bij de dienst. Met name de Formule 1-uitzendingen hebben vaak last van technische problemen en ook het commentaar kan op weinig waardering rekenen. Andere sporten lijken minder last te hebben van technische problemen, dus het is te hopen dat hockeyliefhebbers ongestoord van de sport kunnen genieten.

Populair Nieuws