Nog meer bewijs voor always on display op iPhone 14

News
woensdag, 03 augustus 2022 om 10:31
iphone 13 pro familyf1632137276
Het lijkt inmiddels bijna zeker dat de iPhone 14 een always on display krijgt. Al eerder leek iOS 16 het bestaan van deze feature te verklappen. Nu hebben ook ontwikkelaars het nodige bewijs gevonden voor een always on display.
Veel ontwikkelaars voor Apple-producten zijn al aan de slag met Xcode 14, een ontwikkelings-omgeving speciaal voor software op Apple apparaten. De meest recente bètaversie van Xcode 14 lijkt alleen een nieuwe feature van de iPhone 14 opnieuw te hebben gelekt.
Het begint een open geheim te worden dat de iPhone 14 een always on display krijgt en ook Xcode 14 verwijst nu naar deze functie. Een ontwikkelaar die zichzelf rhogelleim noemt op Twitter ontdekte dat een preview van SwiftUI er wel erg uitzag als iets dat weergegeven werd door een always on display. Hij plaatste een screenshot van zijn ontdekking.
In deze foto is een iPhone vergrendelscherm te zien dat wel erg gedimd is een een kleurenplaatje grijs maakt. Ook ontwikkelaar Steve Moser kan dit effect bereiken en liet bovendien zien dat het geheel helderder wordt als je de telefoon uit slaapstand haalt. Het lijkt allemaal overeen te komen met eerdere leaks over hoe de always on functie eruit gaat zien.

Wat voor nieuwe features krijgt de iPhone 14?

De iPhone 14 staat bijna voor de deur en er zijn al wat features gelekt. Zo worden de camera's op zowel de voorkant als de achterkant van de telefoon naar verwachting verbeterd. Een aantal verbeteringen van de iPhone 14 lijken helaas exclusief te worden voor de Pro-modellen.