iPhone 14 performance beter ondanks oude chip

News
woensdag, 03 augustus 2022 om 11:17
iphone 13 mini review 7f1635868827
Er gaan al een tijdje geruchten dat de gewone iPhone 14 wat tegen zou kunnen vallen vergeleken met de iPhone 14 Pro. Sommige features zouden bijvoorbeeld alleen beschikbaar zijn op de Pro en ook de chipset zou alleen in de Pro aanzienlijk worden verbeterd. Maar desondanks wordt nu beweerd dat de gewone iPhone 14 wel degelijk beter is dan zijn voorganger.
In het verleden kreeg elke nieuwe iPhone een verbeterde chipset ten opzicht van zijn voorganger. Maar er zijn al een tijdje geruchten dat de nieuwe A16 chip alleen gebruikt gaat worden in de iPhone 14 Pro, terwijl de gewone iPhone 14 het met een A15 moet blijven doen. Dit verschil zou bovendien de standaard gaan worden voor alle toekomstige iPhones.
Maar dat wil gelukkig niet zeggen dat de iPhone 14 niet beter presteert dan de iPhone 14. Frequent Apple-leaker ShrimpApplePro benadrukt dat hoewel de gewone iPhone 14 hier en daar oude hardware gebruikt, er nog altijd verbeteringen op komst zijn. Een nieuw 5G-modem wordt daarbij genoemd en ook kunnen we betere prestaties verwachten.
Overigens beweren analisten al langer dat de iPhone 14 ondanks de oudere chip beter gaat presteren. Dat heeft niet alleen te maken met andere elementen die wel vernieuwd worden. Ook de A15 chip zelf zou volgens eerderer geruchten mogelijk iets worden aangepast en verbeterd voor gebruik in de nieuwe iPhone.

Wat voor nieuwe features krijgt de iPhone 14?

Hoewel de nieuwe iPhone nog niet uit de doeken is gedaan, is er al het één en ander gelekt over nieuwe functies van het apparaat, waaronder betere camera’s en een always on display. Een aantal daarvan lijkt exclusief te worden voor de Pro-modellen, maar voor bevestiging zullen we op Apple moeten wachten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties