Nintendo ziet transitie naar Switch 2 als grote uitdaging

News
donderdag, 08 februari 2024 om 12:30
De Nintendo Switch is een enorm succes, dat zelfs kans lijkt te hebben om de best verkochte console ooit te worden. Maar Nintendo ziet de Switch 2 desondanks niet als inkoppertje. Het bedrijf wil iets unieks aan kunnen bieden met de nieuwe console.
Gezien de leeftijd van de Switch krijgt Nintendo steeds meer vragen over de opvolger. Ook op bij de laatste kwartaalbespreking kreeg het bedrijf de vraag wat voor risico’s het vooral ziet met het voortbouwen op het succes van de Switch, meldt VGC. De overgang naar een volgende generatie wordt volgens Nintendo waarschijnlijk een uitdaging.
Het bedrijf vindt niet dat het in een positie van zekerheid verkeert, want in het verleden heeft Nintendo al vaker gemerkt dat de overgang naar een nieuw platform niet soepel verliep. De overgang van Wii naar Wii U is daar een sterk recent voorbeeld van. Dagelijkse zakelijke besluiten worden dan ook niet licht opgevat.
Het belangrijkste is dat het bedrijf iets unieks kan aanbieden. Er is veel concurrentie van andere games, maar ook van andere vrijetijdsbestedingen, dus het is belangrijk dat mensen bewust kiezen om hun tijd met Nintendo-producten door te brengen. De nieuwe console wordt niet genoemd, maar het lijkt waarschijnlijk dat dat unieke aanbod ook belangrijk is voor de Switch 2.

Wanneer is de release van de Switch 2?

Het is nog even de vraag wanneer de Switch 2 daadwerkelijk verschijnt. De verwachting is dit jaar nog. Mogelijk is de onthulling al snel, wat zou kunnen betekenen dat de release vroeg in het najaar is.