Moana 2 ineens aangekondigd met release dit jaar

News
donderdag, 08 februari 2024 om 13:00
moana 2f1707391073
De animatiefilm Moana krijgt ineens een vervolg. Disney heeft Moana 2 vanuit het niets aangekondigd en de film komt bovendien al dit jaar in de bioscoop.
Toen Moana in 2016 uitkwam, was de film al snel een groot succes. Ruim 680 miljoen dollar werd er met de film opgehaald in de box office. In 2020 werd dan ook een serie van het personage aangekondigd, maar daar is nu ineens verandering in gekomen.
De serie is namelijk omgetoverd tot een film. Dat blijkt uit de aankondiging van Moana 2 door Disney op onder andere Instagram. De sequel richt zich uiteraard weer op Moana, Maui en ‘een gloednieuwe crew aan onwaarschijnlijke zeelieden’ en zal vanaf november in de bioscoop draaien.
De officiële beschrijving van Moana 2 ziet er als volgt uit:

“Na een onverwachte oproep van haar voorouders moet Moana naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur zoals ze nog nooit heeft beleefd.”

De film wordt geregisseerd door Dave Derrick Jr. en de muziek wordt verzorgd door Mark Mancina, Opetaia Foa’i, Abigail Barlow en Emily Bear. Opvallend genoeg is de cast nog niet officieel aangekondigd.

Nog meer Moana op komst

Naast Moana 2 kunnen fans van de franchise ook nog naar een andere film uit kijken. Disney werkt namelijk ook aan een live-action film van Moana, met opnieuw Dwayne ‘The Rock’ Johnson als Maui.