Apple laat je nu photoshoppen door middel van een AI-tool

News
donderdag, 08 februari 2024 om 12:00
apple 1839363 1920f1612952324
Apple is nu ook bezig in de wereld van AI. Het techbedrijf heeft namelijk een AI-tool gelanceerd waarmee gebruikers gemakkelijk foto’s gedeeltelijk kunnen photoshoppen.
Veel techbedrijven zijn de laatste jaren intensief bezig geweest met kunstmatige intelligentie. Zo investeren Google en Microsoft al jaren in AI, door alles in-house te produceren of door samenwerkingen met OpenAI. Maar opvallend genoeg heeft Apple vrij weinig met de nieuwe technologie gedaan.
Daar is nu alleen verandering in gekomen. Het techbedrijf heeft namelijk vanuit het niets het programma MGIE - MLLM-Guided Image Editing - gelanceerd. Dat meldt The Verge. Het programma is gratis binnen te halen via GitHub.
Het AI-model is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Californië en laat gebruikers plaatjes croppen, resizen, flippen en filters toevoegen door simpelweg een text prompt door te geven.
Zo kan je het programma bijvoorbeeld vragen om de lucht blauwer te maken op een foto of door een persoon op de achtergrond weg te halen. Momenteel kan het programma gebruikt worden voor relatief lichte taken, maar in de toekomst kan dat mogelijk nog flink worden uitgebreid.

Meer focus op AI

De lancering van MGIE zal niet het enige zijn waar Apple mee gaat komen op het gebied van AI. Vorige week heeft CEO Tim Cook namelijk gezegd dat er ‘enorm veel tijd en moeite wordt gestoken’ in het brengen van AI naar de software-platformen van het bedrijf, zoals Mac OS en iOS.

Populair Nieuws