Nintendo verkoopt recordaantal Switch games

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 16:00
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Na de Wii U kon Nintendo wel een succes gebruiken en dat is gevonden in de Nintendo Switch. De hybride console is één van Nintendo’s best verkochte systemen qua hardware. Maar het is software waarin de console aan de top staat.
De Switch wordt af en toe genoemd als bestverkochte Nintendo-console. Dat is in principe waar als je alleen hardware die op een tv is aan te sluiten als console ziet. Reken je ook handhelds mee, dan staat de Nintendo DS aan de top.
Ook qua game verkoop was dat lang het best presterende Nintendo systeem: er werden meer dan 994 miljoen exemplaren van DS-games verkocht. Maar daar gaat de Switch nu overheen. Uit de nieuwe kwartaalcijfers is gebleken dat er nu meer dan een miljard Switch-games zijn verkocht.
Dat is grotendeels te danken aan de populariteit van de Switch zelf: hoe minder consoles er verkocht worden, hoe meer moeite het kost om een groot aantal games voor die console te verkopen. Vanaf het begin was al duidelijk dat veel games baat hadden bij de populariteit van de Switch: launch title Breath of the Wild is met afstand de best verkochte Zelda-game ooit en veel andere games hebben ook enorm geprofiteerd van de populariteit van het systeem. De combinatie van de enorm populaire Switch en de coronalockdowns deed bijvoorbeeld wonderen voor Animal Crossing: New Horizons.

Welke Switch games komen er dit jaar uit?

Software wordt ook de manier waarop Nintendo de steeds minder verkopende Switch het komende jaar in leven wil houden. Tears of the Kingdom is daar een belangrijk onderdeel van en over een paar maanden verschijnt ook Pikmin 4. Wat Nintendo later in het jaar uit gaat brengen is nog volkomen onbekend.