WhatsApp is nu ook te gebruiken op smartwatches

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 16:30
google pixel watch 1f1657892930
WhatsApp krijgt er steeds meer features bij, maar de app is nu ook voor een ander platform te gebruiken. Er is namelijk een versie uitgebracht voor smartwatches die draaien op Wear OS.
Als je aangemeld bent als beta-testen voor WhatsApp, dan kan je de app nu op een andere manier uitproberen. 9to5Google meldt namelijk dat Meta een Wear OS-versie voor WhatsApp heeft uitgebracht, die momenteel alleen voor beta-gebruikers te downloaden is. Als je je daar nog niet voor hebt aangemeld, dan kan je dat nu hier doen.
De Wear OS-versie van de populaire chatdienst is speciaal gemaakt met de gelimiteerde ruimte op een smartwatch-scherm in het achterhoofd. Zo zijn op de ‘hoofdpagina’ een paar recente contacten te zien en kan je andere gesprekken openen. Heb je een gesprek geopend, dan kan je daar doorheen scrollen en een bericht sturen via het toetsenbord op de smartwatch, maar je kan ook stemberichten sturen.

Eenvoudig WhatsApp linken

Het koppelen van WhatsApp op je smartphone met je smartwatch gaat vrij eenvoudig. Bij het instellen hoef je namelijk simpelweg een achtcijferige code in te vullen op de smartwatch, die te vinden is in WhatsApp op je smartphone. Dat maakt het ook gemakkelijk om gesprekken die je ziet op je smartwatch te openen op je smartphone, wanneer je bijvoorbeeld even uitgebreid ergens op wil antwoorden.
Voor welke smartwatches met Wear OS de app nu precies te gebruiken is, is niet duidelijk. Op de Play Store is te zien of de applicatie wordt ondersteund voor je apparaten. Wel is er in ieder geval ondersteuning voor de Google Pixel Watch en de Samsung Galaxy Watch 5.