Nieuwe Starfield details onthuld door rating voor de game

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 15:30
starfield artworkf1683633013
De Amerikaanse rating board ESRB heeft een leeftijdsindicatie geplakt op Starfield. Door die rating zijn er nu ook nieuwe details over de game onthuld.
Voordat een game uitgebracht kan worden, moet eerst de rating board van de desbetreffende markt zich erover buigen. In Noord-Amerika is dat de Entertainment Software Rating Board, beter bekend als de ESRB. De organisatie heeft nu een oordeel gegeven over Starfield, dat in september in de winkelschappen moet liggen.
De ESRB heeft de game van Bethesda een M for Mature-rating gegeven, wat betekent dat de game niet wordt aangeraden voor spelers onder de 17 jaar. Maar wat nog veel interessanter is, zijn de beschrijvingen die de rating board erbij heeft geplaatst. Daardoor zijn er namelijk nieuwe details over de game onthuld.

Waar heeft Starfield een M-rating gekregen?

Volgens de ESRB zijn gevechten ‘fast-pased, with frequent gunfire, cries of pain and explosions’. Om vijanden te verslaan kunnen spelers futuristische geweren, lasers, bijlen en explosieven gebruiken. Bethesda kennende zullen daar ook nog een aantal andere wapens bij komen.
Starfield heeft niet alleen een M-rating gekregen vanwege het geweld, maar ook vanwege suggestieve dialogen. Die komen vaak na het delen van het bed met andere karakters volgens de ESRB. Zo suggereert één van de personages om ‘het’ de volgende keer ‘zonder jetpacks te doen’.
Starfield komt op 6 september uit exclusief voor de Xbox Series X/S en PC.

Populair Nieuws