Nintendo vacature doet Switch 2 speculatie oplaaien

News
woensdag, 26 april 2023 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
Naarmate de Switch ouder wordt, komen er steeds meer geruchten over een Switch 2. Met name in de laatste maanden lijken hints naar Nintendo’s volgende console ineens overal op te duiken. Nu denkt men bewijs te hebben gevonden in een vacature van Nintendo.
Nintendo European Research & Development (NERD) is op zoek naar personeel en een aantal opmerkingen in de vacature zetten veel fans aan het speculeren. De persoon die deze vacature gaat vervullen zal namelijk werken aan “huidige en next generation Nintendo platforms”. Ook heeft deze positie een focus op cross-platform ontwikkeling.
De vraag is natuurlijk hoeveel daaruit op te maken is. NERD is meestal niet rechtstreeks verantwoordelijk voor games, maar voor ondersteunende technologieën. Het is dan ook goed mogelijk dat NERD al veel eerder dan game-ontwikkelaars begint met werk aan de volgende generatie, dus dat het hier genoemd wordt hoeft niet te betekenen dat die volgende generatie bijzonder dichtbij is.
De focus op cross-platform ontwikkeling is volgens velen interessant omdat het erop zou kunnen wijzen dat NERD iets maakt dat zowel op de huidige Switch als de Switch 2 moet werken. NERD is grotendeels verantwoordelijk voor de emulatie achter de retro-games die via Nintendo Switch Online worden aangeboden, dus veel fans denken dat deze vacature bewijst dat Switch Online met games en al wordt meegenomen naar de Switch 2. Aangezien er juist twijfels zijn over backwards compatibility op de Switch 2, zijn suggesties dat er continuïteit bewaard wordt tussen de twee systemen erg welkom.

Wanneer wordt de Nintendo Switch 2 verwacht?

Zelfs zonder deze vacature om olie op het vuur te gooien, waren er sterke vermoedens dat de Switch 2 relatief snel zou verschijnen. Analisten verwachten hem bijvoorbeeld in 2024. Een leak rondom de DLC voor Pokémon Scarlet en Violet doet zelfs vermoeden dat de nieuwe Nintendo-console al vroeg in dat jaar kan uitkomen.