Analist: “Geen Switch 2 in 2023”

News
woensdag, 04 januari 2023 om 19:00
20211005 switcholed1f1633465997
Voor PlayStation en Xbox is de console-generatie nog jong, maar de Switch is bijna zes jaar oud. Er is dan ook veel speculatie over wanneer de opvolger van de Switch verschijnt. Maar een prominente analist denkt niet dat er in 2023 een Switch 2 op de markt komt.
De Nintendo Switch is nog altijd populair, maar zeker niet jong meer. Nintendo heeft vaker gezegd dat de console het zeven jaar vol moest houden en met het zevende jaar in aantocht is de speculatie over een nieuwe Switch flink aangewakkerd. Er wordt zelfs gedacht dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom in mei de laatste grote first-party game voor de hybride console wordt.
Als je dat gelooft is de gedachte dat de opvolger van de Switch misschien voor het einde van 2023 in de winkel ligt verleidelijk. Maar volgens Analist Piers Harding-Rolls zou die gedachte toch onjuist zijn. Aan Gameindustry.biz laat hij weten dat hij de opvolger van de Switch momenteel in 2024 verwacht.
Als Harding-Rolls daarin gelijk heeft kan het natuurlijk wel zijn dat de opvolger van de Switch dit jaar wordt aangekondigd. Maar als hij in 2024 pas uitkomt zou de onthulling zeker niet vroeg in het jaar te hoeven komen. Uiteraard kan de aankondiging ook nog tot 2024 uitblijven, wat mogelijk betekent dat Nintendo zich dit jaar niet of nauwelijks uitlaat over haar volgende console.

Komt Nintendo snel met een Switch 2?

Hoe het ook zij, de voorspelde levenscyclus van de Nintendo Switch is bijna ten einde. De vraag is nu waardoor de console wordt opgevolgd. Voor het gemak spreken veel mensen van een Switch 2, maar er is geen enkele garantie dat de volgende Nintendo-console weer een hybride is. Het zou een logische zet zijn, maar Nintendo doet vaak niet wat men verwacht.