‘Nieuwe Switch uit Pokémon leak is next-gen’

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 9:00
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan steeds meer geruchten over een nieuwe Nintendo Switch. De huidige Switch wordt deze week zes, dus de verdere levensloop zal waarschijnlijk niet zo heel lang meer zijn. Een eerder lek rondom een nieuwe Switch krijgt nu dan ook de aanvulling dat het om een next-gen apparaat gaat.
Onlangs verscheen er op 4Chan een leak rondom de DLC van Pokémon Scarlet en Violet. Nu is 4Chan lang niet altijd een betrouwbare bron, maar alles dat de leaker te zeggen had over Pokémon bleek te kloppen. Dat maakte een opmerking over een nieuwe Nintendo Switch ook ineens interessant.
De leaker beweerde namelijk dat de tweede DLC-golf van Scarlet en Violet gepaard zou gaan met een patch om de graphics te verbeteren. Die patch zou specifiek voor een ‘nieuwe’ Switch zijn. Of daarmee een Switch 2 werd bedoeld of een Switch Pro was alleen niet duidelijk.
Nu komt schijnbaar dezelfde leaker met een verdere uitleg van de gelekte informatie, zo wordt gedeeld door Centro LEAKS op Twitter. Daarin wordt de nieuwe Switch een “machine van de volgende generatie” genoemd. Dat zou dus betekenen dat Nintendo inderdaad een Switch Pro overslaat om een volwaardige opvolger op de markt te brengen.

Wanneer verschijnt de Switch 2?

De leker verduidelijkt ook wanneer de Switch 2 zou moeten verschijnen. Dat hij tegelijk met DLC-golf 2 van Scarlet en Violet uitkomt is niet veranderd. Die release is volgens de leaker begin 2024. The Pokémon Company zelf spreekt van de winter van 2023, maar januari en februari van 2024 vallen daar in principe ook onder.

Populair Nieuws