‘Nintendo Switch verkoop haalt grote mijlpaal’

News
woensdag, 04 januari 2023 om 16:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch">Nintendo Switch is bijzonder populair gebleken. Dat was toen hij uitkwam eigenlijk meteen al duidelijk, maar in de loop der jaren hebben de verkoopcijfers het steeds weer duidelijk gemaakt. Ook nu lijkt de console weer een grote mijlpaal te hebben gehaald.
Volgens cijfers van VGChartz heeft de Nintendo Switch onlangs de Game Boy en Game Boy Color ingehaald wat betreft het aantal verkochte exemplaren. Deze klassieke handhelds waren samen goed voor 118,69 miljoen verkopen. Sinds 10 december zou de Switch op 118,99 miljoen staan.
Als die cijfers kloppen zou dat betekenen dat de Switch nu op het erepodium staat van de best verkochte consoles aller tijden. Alleen de Nintendo DS familie en de PlayStation 2 zijn vaker verkocht. Wel is het gat tussen de Switch en Nintendo DS behoorlijk: er zouden nog ruim 35 miljoen Switch consoles voor nodig zijn om de DS in te halen.

Kan de Switch de best verkochte console ooit worden?

Er is dus nog wat voor nodig om verder te stijgen op de lijst van best verkochte consoles. Het is alleen zeer de vraag of de Switch nog ergens 30 miljoen exemplaren vandaan kan halen. De console begint binnenkort aan zijn zevende jaar op de markt en de meeste geïnteresseerden zullen er onderhand wel één hebben. Er zijn bovendien steeds meer aanwijzingen dat de opvolger van de console in aantocht is.
Overigens zijn de door VGChartz gerapporteerde cijfers niet bevestigd door Nintendo. Het zou dus nog kunnen dat de werkelijke cijfers iets anders liggen, maar berekeningen van VGChartz zijn in het verleden accuraat gebleken. Vorig jaar rond deze tijd wist dezelfde site bijvoorbeeld te melden dat de Switch de Wii had ingehaald voordat cijfers van Nintendo dat bevestigden.