Nintendo Switch breekt record van de Wii en PlayStation

News
donderdag, 03 februari 2022 om 10:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch blijft maar goede zaken doen voor Nintendo. De Japanse uitgever en fabrikant heeft namelijk tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers onthuld, dat de console al meer dan 103 miljoen keer is verkocht en daarmee een record breekt.
De consoles van Nintendo komen altijd met ups and downs. Na de tegenvallende verkopen van de GameCube was de Nintendo Wii namelijk een enorm succes en brak het records voor de Japanse uitgever. Dat kan niet gezegd worden van de WiiU, dat één grote flop was. Maar de Nintendo Switch zorgt wel weer voor indrukwekkende verkoopcijfers.
Dat is opnieuw duidelijk geworden tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Q4 2021. Aan het einde van het jaar zijn er namelijk maar liefst 103,54 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht. Het gaat hier wel om verscheepte exemplaren, dus consoles die aan retailers en winkeliers zijn verkocht. Daarmee is de Nintendo Switch officieel voorbij de Nintendo Wii, die 101,63 miljoen keer is verkocht. Ook is het record van de originele PlayStation verbroken, die in totaal 102,49 miljoen keer werd verkocht.
Het is nog alleen nog niet de meest verkochte handheld console aller tijden voor Nintendo. Dat record is namelijk nog steeds in handen van de originele Nintendo DS. Die werd in haar levensloop maar liefst 154,02 miljoen keer verkocht.

Nintendo Switch games vliegen ook uit de winkels

Niet alleen de Nintendo Switch zelf wordt veel verkocht, logischerwijs brengt Nintendo ook veel geld in het laatje met de games die voor het apparaat worden verkocht. Het record van de meest populaire Nintendo Switch game is in handen van Mario Kart 8 Deluxe, die maar liefst 43,35 miljoen keer is verkocht. Animal Crossing: New Horizons ziet daar iets achter met 37,62 verkopen en Super Smash Bros: Ultimate sluit de top 3 af met 27,40 miljoen sales.