Dungeons & Dragons-uitgever annuleert maar liefst vijf games

News
woensdag, 04 januari 2023 om 16:30
dungeons and dragonsf1703865627
Wizards of the Coast, de uitgever van Dungeons & Dragons en Magic The Gathering, heeft zich in 2022 ambitieus uitgesproken over een uitbreiding op het gebied van games. Maar het bedrijf heeft nu ineens maar liefst vijf games geannuleerd.
De game-industrie is booming en dat heeft ook Wizards of the Coast door. Dat geldt overigens ook voor Dungeons & Dragons en Magic The Gathering, de twee grote franchises van WotC die de laatste jaren meer mainstream dan ooit zijn geworden. Dat lukt dus een goed moment om de wereld van games en de fantasie-werelden met elkaar te combineren.
Vorig jaar heeft Wizards of the Coast zich dan ook ambitieus uitgesproken over games en daad bij woord gevoegd. Het bedrijf heeft namelijk meerdere nieuwe studio’s geopend. Maar nu lijkt het erop dat WotC misschien iets te enthousiast is geweest. De uitgever annuleert nu namelijk maar liefst vijf games die in ontwikkeling waren, zo meldt Bloomberg. De beslissing zorgt ook voor het verlies van vijftien banen.

Welke games zijn geannuleerd?

Het is niet bekend welke projecten nu precies in de prullenbak zijn beland. Wel zegt Wizards of the Coast tegen Bloomberg dat het ‘toegewijd blijft aan het maken van digitale games’. Bij het bedrijf zijn een aantal veranderingen doorgevoerd aan de portfolio om ‘te focussen op games die strategisch in lijn liggen met het ontwikkelen van onze bestaande merken’.
De games die nog wel in ontwikkeling zijn moeten dus het publiek van Wizards of the Coast uitbreiden of op een nieuwe manier in aanraking brengen met de producten.
Eén van de titels waar momenteel aan wordt gewerkt is Baldur’s Gate 3, door het Belgische Larian Studios. De RPG moet later dit jaar uitkomen en de early access-versie is zeer goed ontvangen. Dat kan alleen niet gezegd worden voor Dungeons & Dragons: Dark Alliance.

Populair Nieuws