‘Nintendo Switch-verkoop haalt Wii in’

News
maandag, 10 januari 2022 om 9:00
nintendo switch 3953601 1920f1591859578
Volgens VGChartz is de verkoop van de Nintendo Switch de Wii voorbijgegaan. De Wii was tot voor kort Nintendo’s best verkopende home console, met 101,63 miljoen exemplaren verkocht. Met de feestdagen is de Switch dat getal nu gepasseerd.
Volgens de schattingen van VGChartz is de Switch in de week voor Kerst 1,16 miljoen keer verkocht. Daarmee zouden er nu 101,88 miljoen Switch-consoles verkocht zijn. Dat is 250.000 meer dan de Wii in zijn hele levensduur verkocht.
De cijfers van de Switch, Switch Lite en Switch OLED zijn samengevoegd voor het totaal. Aangezien de Switch een hybride console is en de Lite alleen als handheld gebruikt kan worden, staat de Wii waarschijnlijk overeind als Nintendo’s best verkochte ‘pure’ home console. Maar bekeken op hardware-familie zou de Switch nu het best verkochte Nintendo-systeem zijn dat in ieder gebruikt kan worden als home console.

Nintendo Switch verkoopt snel

De Switch heeft de Wii bovendien relatief snel ingehaald. De Wii kwam uit in 2006 en productie werd stopgezet in 2013, wat betekent dat de 1,63 miljoen is opgebouwd over een periode van zeven jaar. De Switch is in minder dan vijf jaar over dat getal heen gegaan en zou nog maar net over het midden van zijn geschatte levensduur zitten. Hoewel er tekorten worden verwacht is er dus nog tijd om andere systemen in te halen, zeker nu de console ook in China verkocht kan worden.
Nintendo moet de verkoopcijfers nog bevestigen, maar als de schattingen van VGChartz kloppen staat de Switch op de zesde plek van best verkochte gaming-systemen aller tijden. De hybride console is minder dan een miljoen verwijderd van de originele PlayStation. Op grotere afstand volgen de PlayStation 4, Game Boy/ Game Boy Color, Nintendo DS-familie en de PlayStation 2.

Populair Nieuws