Pokémon ontwikkelaar lijkt naar Switch 2 te hinten

News
maandag, 07 november 2022 om 15:00
pokemon scarlet violet coverf1660819726
Het duurt niet lang meer voor Pokémon Scarlet en Violet verschijnen voor de Nintendo Switch. Er zijn heel wat Pokémon-games verschenen voor Nintendo’s huidige console, maar het lijkt erop dat de focus langzaam naar een ander systeem begint te verschuiven. Een vacature van een Pokémon ontwikkelaar spreekt van next-gen hardware.
Een vacature van Creatures, één van de ontwikkelaars en co-eigenaren van de Pokémon-franchise, lijkt te suggereren dat de Switch 2 onderweg is. Er wordt gezocht naar een 3D character modeler voor nieuwe titels. Wie deze positie gaat vervullen moet ook ontwikkelen voor “next-generation hardware”.
Er wordt natuurlijk niet rechtstreeks gesproken over een Switch Pro, Switch 2 of andere toekomstige Nintendo-consoles. Toch lijkt wel aannemelijk dat ontwikkelaars langzaam maar zeker rekening gaan houden met een nieuwe Nintendo-console. De Switch is bijna zes jaar oud en Nintendo’s schatting is altijd geweest dat het een jaar of zeven met de console toe kon.
Een opvolger is naar alle waarschijnlijkheid dus al in ontwikkeling, wat ook zou betekenen dat game-ontwikkelaars langzaam maar zeker aan de slag gaan met games die voor de volgende Nintendo console bedoeld zijn. De gemiddelde Pokémon generatie duurt drie jaar, dus de grote opvolger van Scarlet en Violet zal waarschijnlijk inderdaad voor een nieuw systeem zijn.

Wanneer komt de Nintendo Switch 2?

Nintendo heeft tot dusver niet veel gezegd over een eventuele Switch 2, als de opvolger van de Switch al zo heet. Er is geen nieuwe console onthuld en het succes van de Switch opvolgen zou zelfs een beetje een hoofdpijndossier zijn voor het bedrijf. Wanneer een eventuele Switch 2 zou moeten verschijnen is momenteel dan ook nog een pure gok.

Populair Nieuws