Yakuza games gaan helemaal niet over misdaad

News
woensdag, 04 januari 2023 om 15:30
yakuza 8 headerf1663154398
De Yakuza reeks ontleent zijn naam aan Japanse misdaadorganisaties. Je zou dan ook verwachten dat de games daarover gaan. Maar volgens de regisseur van de games is dat helemaal niet het geval.
In Yakuza speel je weliswaar als een lid van de Yakuza, maar daarom moet je nog niet denken dat de games daadwerkelijk over de georganiseerde misdaad gaan. Dat legt regisseur Masayoshi Yokoyama uit aan Edge (via GamesRadar). Volgens Yokoyama gaan de games eigenlijk over echte menselijke emoties, waarbij hij lust als een belangrijke noemt.
Yokoyama legt uit dat Yakuza-ontwikkelaar Ryo Ga Gotoku vooral verhalen wil vertellen over “authentiek menselijk drama”. Het doel is niet om een weergave te maken van de Yakuza, maar om verhalen te vertellen over mensen in posities waarin je sneller een leven-of-dood situatie meemaakt. Dat stelt de studio in staat om de meest fundamentele menselijke emoties uit te diepen.
Dat de games niet over de echte Yakuza gaan zal trouwe fans niet heel erg verrassen. De games staan bekend om hun knotsgekke verhaallijnen die het Yakuza-bestaan niet bepaald serieus nemen. Yakuza is sowieso alleen de westerse titel van de reeks: de originele Japanse titel laat zich vertalen als Like a Dragon, een titel die voortaan ook in het westen gebruikt zal worden.

Wat wordt de volgende Yakuza/Like a Dragon game?

De eerstvolgende Like a Dragon game staat al snel op het programma. In februari verschijnt Like a Dragon: Ishin!, een remake van een game die eerder alleen in Japan uitkwam. Later dit jaar volgt ook Lika a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name en in 2024 staat de release van Like a Dragon 8 gepland.