'Tears of the Kingdom wordt laatste grote Switch game van Nintendo'

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 16:30
zelda tears of the kingdom artf1663164801
Nintendo Switch-eigenaren kunnen dit jaar uitkijken naar de release van The Legends of Zelda: Tears of the Kingdom. Maar naar verluidt wordt het wel de laatste grote game van Nintendo zelf op de console!
Het is alweer bijna zes jaar geleden dat de Nintendo Switch op de markt verscheen. Dat is normaal ongeveer de lengte van een console-generatie en het is dan ook niet zo vreemd dat de focus wordt gezet op de volgende console. Niet alleen door de fans, maar blijkbaar ook door Nintendo zelf.
Andy Robinson van VGC claimt namelijk dat er na The Legends of Zelda: Tears of the Kingdom geen grote titels meer zullen verschijnen voor de Switch. Ten minste, geen grote games van Nintendo zelf. Third party ontwikkelaars kunnen nog wel gewoon met nieuwe titels komen.
De reden dat er volgens Robinson geen grote first party games meer komen is de Nintendo Switch 2. Naar verluidt zal de opvolger in 2024 onthuld worden door het Japanse bedrijf, maar het is nog wel de vraag of volgend jaar ook de release zal zijn.

Nintendo Switch Pro geschrapt

In de podcast van Digital Foundry werd recent ook al gesproken over de Nintendo Switch 2. John Linneman zegt dat de focus bij het bedrijf nu inderdaad is verschoven naar de opvolger van de Switch.
Dat is ook duidelijk geworden door het schrappen van de Nintendo Switch Pro. Linneman heeft van verschillende ontwikkelaars gehoord dat het tussenmodel in de maak was, maar dat het project toch is geschrapt door Nintendo. Mogelijk door het grote tekort aan semi-conductor chips, waardoor er is besloten om gelijk te focussen op de Switch 2.

Populair Nieuws

Laatste Reacties