Waarom Nintendo tekorten voor de Switch vreest in 2021

  Als je van plan bent om de Nintendo Switch in huis te halen, dan moet je dat waarschijnlijk snel gaan doen. Nintendo verwacht namelijk ook tekorten voor haar console in 2021.

  Wie vandaag de dag een PlayStation 5 of Xbox Series X in huis wil halen, moet bakken met geduld hebben. Door de enorme vraag, gecombineerd met de grote semiconductor chips tekorten zijn de wachtrijen extreem lang geworden. Maar het zijn niet alleen de next-gen consoles die er last van hebben. Ook gamers die op een RTX 3000 videokaart wachten hebben pech en zelfs autofabrikanten kunnen veel minder auto’s produceren.

  Mogelijk is Nintendo het volgende bedrijf dat zich op het lijstje slachtoffers van de chip-crisis kan zetten. De president van Nintendo, Shuntaro Furukawa, zegt nu namelijk in een interview met Nikkei dat het bedrijf tekorten voor de Nintendo Switch vreest. Er zijn genoeg materialen voor de ‘directe productie’, maar Furukawa denkt dat door de tekorten daar verandering in kan komen later in 2021.

  Wat betekent het voor de Nintendo Switch Pro?

  Nintendo is naar verluidt niet alleen bezig met de Nintendo Switch, maar ook een verbeterde versie in de vorm van de Nintendo Switch Pro. De nieuwe variant is nog niet officieel bevestigd, maar volgens bronnen zal het een 4K-scherm gaan krijgen, de DLSS-technologie van Nvidia en een OLED-paneel. Of een releasedatum in 2021 alleen wel door kan gaan met de tekorten - en of het project echt bestaat - dat is nog de vraag.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.