Nintendo klaagt Bowser aan wegens Switch hacks

  Nintendo (en diens baas in de Verenigde Staten, Doug Bowser) hebben Gary Bowser aangeklaagd. Het bedrijf achter de bekende Mario-schurk die ook Bowser heet gaat achter de vermeende leider van hackergroep Team Xecuter aan. Gary Bowser zou met zijn team namelijk de copyright van Nintendo schenden door wat hij en zijn hackersgroep doen.

  Nintendo heeft een officiële rechtszaak aangespannen tegen Gary Bowser, de vermeende leider van hackergroep Team Xecuter. Bowser en Team Xecuter-lid Max Louarn werden beide eerder al in 2020 gearresteerd. De nieuwe rechtszaak stelt dat Bowser inbreuk heeft gepleegd op Nintendo's copyright door het maken en verkopen van hacks.

  De rechtszaak wil Bowser op drie manieren verantwoordelijk houden. De eerste aanklacht richt zich op het inbreken van Nintendo's copyright, terwijl de andere twee zich richten op het verhandelen van de hacks. Nintendo beschrijft de situatie rondom Bowsers zaken als een "international pirate ring" die apparatuur verkoopt om de Nintendo Switch mee te hacken.

  De apparaten zouden namelijk de beveiligingssystemen van Nintendo omzeilen waardoor kopers pirated Nintendo Switch games kunnen spelen. Nintendo heeft eerder al meerdere rechtszaken aangespannen tegen meerdere verkopers van apparaten van hackers, zoals de SX Pro, SX Core en SX Lite. De drie apparaten kunnen gebruikt worden om zowel de Nintendo Switch als de Switch Lite te hacken.

  Nintendo

  Switch hacks voor Nintendo geen nieuw probleem

  Dat de Switch nu met veel hacks te maken heeft, is voor Nintendo niet nieuw. Het bedrijf achter Mario, Zelda en Bowser heeft met een groot deel van haar systemen problemen gehad rondom hackers. Zo had je eerder de beruchte R4-kaartjes voor de Nintendo DS en kon de Wii ook vrij gemakkelijk gekraakt worden.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.