‘Nintendo Switch productie gaat nog niet afnemen’

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch is inmiddels ruimschoots in de laatste helft van zijn leven, maar de productie van de console gaat nog niet afnemen. Sterker nog, er wordt beweerd dat Nintendo de productie juist een flinke boost gaat geven. Er wordt een flinke vraag naar de console verwacht.
Er wordt steeds vaker vanuit gegaan dat de Switch op zijn retour is. Er duiken hier en daar geruchten op dat er aan een Switch 2 (of een andere opvolger) wordt gewerkt. Er wordt zelfs gedacht dat Zelda: Tears of the Kingdom misschien wel de laatste grote game voor de console wordt.
Maar Nintendo zelf denkt dat de vraag naar de Switch het komende jaar sterk is, melden bronnen aan Bloomberg. Het bedrijf zou al aan leveranciers hebben gecommuniceerd dat er in het komende belastingjaar flink veel exemplaren geproduceerd gaan worden. Hoeveel consoles Nintendo uiteindelijk wil verschepen is nog niet bekend.

Wordt 2023 een goed jaar voor Nintendo Switch?

Er lijkt ook in 2023 weer genoeg reden te zijn om de Switch op te starten. Er verschijnen langverwachte titels als het eerder genoemde Tears of the Kingdom en Pikmin 4. Waarschijnlijk heeft Nintendo ook nog de nodige onaangekondigde titels in petto.
Analisten geloven bovendien dat veel gebruikers verleid kunnen worden tot de aanschaf van een nieuwe Switch als er één verschijnt in Zelda-thema. Grote releases krijgen de laatst jaren vaker een speciale uitgave van de Switch OLED, maar Zelda is nog niet aan de beurt geweest. Er is vorig jaar een Tears of the Kingdom Switch gelekt, maar het is niet bekend of die echt is.

Populair Nieuws