Update - 'Lewis Hamilton wordt contract van 70 miljoen euro per jaar aangeboden'

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 12:30
lewis hamilton gp singapore 2022f1665057356
Ondanks dat Lewis Hamilton al 38 jaar oud is, blijft hij één van de beste en meest gewilde F1-coureurs. Zo gewild zelfs, dat hij naar verluidt een contract van maar liefst 70 miljoen euro per jaar krijgt aangeboden.

Update - Mercedes ontkent geruchten over contract

De geruchten die eerder deze week zijn opgedoken over het mogelijke contract voor Lewis Hamilton, zijn volgens Mercedes niet waar. Sterker nog, volgens het team zijn de onderhandelingen voor een nieuw contract nog helemaal niet begonnen - ondanks dat het contract voor de zevenvoudig wereldkampioen afloopt aan het einde van 2023.
Origineel bericht:
Met het vertrek van Kimi Raikkonen aan het einde van 2021, is Lewis Hamilton de op-één-na oudste coureur in de Formule 1. Alleen Fernando Alonso met zijn 41 jaar is de senior van de zevenvoudig wereldkampioen. Maar ondanks zijn leeftijd gaat Hamilton niet langzamer rijden en hij is nog zeker niet van plan om met pensioen te gaan.
Mercedes wil bovendien ook graag het contract van de Brit verlengen, dat aan het einde van het aankomende seizoen afloopt. En naar verluidt krijgt Hamilton een extreem hoog salaris aangeboden voor zijn nieuwe contract. Het Franse Sportune meldt namelijk dat er een contract op tafel ligt voor 70 miljoen euro per jaar.

Nog meer miljoenen voor Hamilton

Dat is een flinke verhoging, want momenteel verdient Hamilton naar verluidt ‘slechts’ 45 miljoen euro per jaar. Wel zal er een bonus uit het contract worden gehaald. Nu zal Mercedes namelijk nog een bonus van 25 miljoen euro betalen als Hamilton de titel wint, maar dat bedrag krijgt de coureur volgend jaar dan dus meteen.
Het contract zal daarnaast een tweejarig contract zijn volgens de geruchten. Dat betekent dat Hamilton op z’n minst door zal gaan tot het einde van 2025, als hij met de voorwaarden akkoord gaat. Maar met een incentive van 140 miljoen euro en de drang naar de achtste titel, zal Hamilton waarschijnlijk geen nee zeggen.
Dit bericht is bijgewerkt op 20 januari 2023.

Populair Nieuws