Netflix moet voortaan verder zonder de oprichter

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 11:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Bij Netflix zal er vanaf nu iemand anders aan het hoofd staan. De streamingdienst heeft namelijk aangekondigd dat oprichter Reed Hastings zijn taken als CEO neerlegt.
2022 is een bewogen jaar geweest voor Netflix. Het was de allereerste keer in een lange tijd dat de streamingdienst een daling zag in het aantal abonnees, waardoor er meteen op de noodknop werd gedrukt. Zo is er een nieuw abonnement geïntroduceerd met advertenties en het bedrijf wil nu eindelijk iets gaan doen tegen gebruikers die hun abonnement delen met anderen.
Uiteindelijk is het jaar toch nog goed geëindigd voor de streamingdienst, want Netflix heeft een grotere groei gezien dan verwacht. Eigenlijk was de target 4,5 miljoen nieuwe abonnees in het vierde kwartaal, maar dat zijn er uiteindelijk 7,7 miljoen geworden. Toch vindt er wel een grote verandering plaats bij Netflix voor het nieuwe jaar.
In de earnings call met aandeelhouders heeft Netflix namelijk bekendgemaakt dat Reed Hastings stopt als CEO voor het bedrijf. Dat meldt onder andere IGN. Hastings was de oprichter van Netflix, samen met Marc Randolph. Hij stond al aan het roer van het bedrijf sinds 1999, toen Randolph het bedrijf verliet. Hastings heeft Netflix veranderd van een huurdienst voor DVD’s naar een gigantische streamingdienst.

Wie wordt de nieuwe Netflix CEO?

De taken van Hastings worden overgenomen door Greg Peters, de voornamelijk Chief Operational Officer van Netflix. De top veranderd niet compleet, want bij het bedrijf zijn er twee mensen verantwoordelijk voor de rol van CEO. Ted Sarandos blijft de co-CEO bij de streamingdienst.
De overgang was schijnbaar al een tijd gepland, waarbij de taken van Hastings langzaam maar zeker zijn overdragen aan Peters en Sarandos in de laatste maanden.

Populair Nieuws