Nintendo Switch verkoop valt tegen

News
dinsdag, 08 november 2022 om 13:30
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch">Nintendo Switch is één van de meest verkochte consoles aller tijden, maar dat wil niet zeggen dat de console constant records breekt. In het afgelopen kwartaal viel de verkoop zelfs wat tegen. Nintendo heeft nog steeds last van het chiptekort.
De Nintendo Switch is alweer bijna 6 jaar oud, maar de populariteit is nooit ingekakt. De console heeft de Wii ruimschoots ingehaald als best verkopende Nintendo home console. De teller voor de Switch staat nu op 114 miljoen. Alleen de Game Boy- en DS-families zijn nog meer verkocht.
Maar dat is het totaalplaatje: in de afgelopen periode valt de verkoop juist tegen, zij blijkt uit de kwartaalcijfers. In het afgelopen halfjaar is de Switch maar 6,68 miljoen keer verkocht, 19,2 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Vraag naar de console blijft volgens Nintendo stabiel, maar het chiptekort zit nog steeds in de weg.
Daarom heeft het bedrijf ook de verwachtingen voor het huidige belastingjaar bijgesteld. Eind maart 2023 had Nintendo graag 21 miljoen Switch-consoles willen verkopen, maar de verwachting is nu 19 miljoen. Daarbij geeft de gigant aan dat er een geleidelijke verbetering is in de aanlevering van chips en andere componenten, dus het chiptekort lijkt ondanks alles op zijn retour.

Nintendo verkoop veel games

De winst van Nintendo is het afgelopen half jaar juist wel goed en dat heeft alles te maken met sterke game-verkoop. Zo is Splatoon 3 7,9 miljoen keer verkocht en Nintendo Switch Sports 6,15 miljoen keer. Ook in de toekomst verwacht Nintendo goede resultaten van bijvoorbeeld Pokémon Scarlet en Violet, die ongetwijfeld ook zullen bijdragen aan de Switch-verkoop.

Populair Nieuws