Nintendo Switch prijs gaat nog niet omlaag

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch">Nintendo Switch verkoopt de laatste tijd minder dan voorheen. Dat is op zich niet gek voor een wat ouder systeem, maar toch vraagt men zich dan al snel af hoe er eventueel weer meer verkocht kan worden. Een prijsdaling is voor Nintendo momenteel geen optie.
Terwijl de prijs van de PS5 is verhoogd, lijkt een prijsdaling momenteel een potentiële oplossing voor Nintendo’s problemen. Er zijn enorme aantallen Switch-consoles verkocht, maar het gaat nu wat minder. Met een prijsdaling zouden wat laatste twijfelaars misschien over de streep getrokken kunnen worden.
Maar Nintendo-baas Shuntaro Furukawa geeft aan dat het momenteel geen optie is, omdat de kosten van de productie van de Switch nog altijd hoog zijn (via VGC). Materialen worden goedkoper nadat er de afgelopen jaren een schaarste was, maar Furukawa geeft aan dat het tijd kost voor je lagere prijzen voor materiaal ook terugziet in lagere kosten voor het maken van de console. Inflatie en de zwakke positie van de Japanse Yen zijn andere redenen dat de prijs momenteel niet omlaag kan.

Nintendo Switch wordt ook niet duurder

Het goede nieuws is dat Nintendo ook nog steeds geen reden ziet om de Switch duurder te maken. De situatie wordt scherp in de gaten gehouden, maar momenteel is er geen reden om de prijs van de console te verhogen. Het zou ongetwijfeld ook een conttroversiële keuze zijn om het wel te doen, aangezien de Switch meer dan zes jaar oud is.
Nintendo heeft wel voor het eerst een game van 70 euro uitgegeven. Dat is namelijk de adviesprijs van het pas verschenen Tears of the Kingdom. Furukawa herhaalt eerdere uitspraken over deze prijs, namelijk dat hij niet de regel wordt en dat prijzen van Nintendo producten per geval bepaald worden.

Populair Nieuws