Nintendo maakt Tears of the Kingdom prijs geen standaard

News
donderdag, 09 februari 2023 om 11:30
tears of the kingdom 4f1675935257
Veel uitgevers maken hun games de laatste tijd duurder. Zo zijn Microsoft en Sony overgegaan op een standaardprijs van 70 euro voor een first-party release. Het leek er even op alsof Nintendo dezelfde kant op ging, maar dat blijkt nu niet helemaal het geval.
In de aanloop naar de Nintendo Direct van februari 2023 verscheen er even een prijs van 69,99 euro op de Nintendo eShop pagina van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Het was even onduidelijk of dat de werkelijke prijs zou worden of een vergissing. Inmiddels is bekend dat de adviesprijs voor de game inderdaad 69,99 euro wordt.
Maar gelukkig wordt dit niet de nieuwe standaard voor Nintendo-games. Dat verklaart het bedrijf aan GameInformer. Nintendo bepaalt de prijs van producten per geval en is niet van plan om de prijs te verhogen voor alle games.

Welke Nintendo games worden duurder

Het is dus mogelijk dat er in de toekomst nog meer games 69,99 euro gaan kosten. Grote releases in franchises als Mario en Zelda lijken goede kandidaten voor dit nieuwe prijskaartje. Minder bekende titels, of games waarin minder werk zit blijven waarschijnlijk wat goedkoper.
Naarmate er meer games uitkomen en prijzen bekend worden zal er ongetwijfeld meer duidelijkheid ontstaan. Het is momenteel nog onbekend wat bijvoorbeeld de prijs van Pikmin 4 wordt. Met Metroid Prime Remastered is een wat lagere prijs van 39,99 euro te zien, terwijl Nintendo in het verleden vaak 59,99 euro euro heeft gevraagd voor remasters.