'Mattia Binotto benaderd om teambaas Alpine te worden'

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 15:30
mattia binotto drive to survivef1668587167
CEO Laurent Rossi is niet blij hoe het er bij zijn team Alpine aan toe gaat. Hij zou daarom Mattia Binotto, de voormalig teambaas van Ferrari, hebben benaderd om het roer over te nemen.
Elk seizoen is er wel een team in de Formule 1 waarbij het niet zo goed gaat als verwacht. Zo zijn er momenteel flink wat problemen bij McLaren en vallen de prestaties tegen bij Mercedes. Daar wordt alleen niet zo erg de vuile was buiten gehangen als bij Alpine.
In een interview met Formula1.com gaf CEO Laurent Rossi namelijk aan dat er iets moet gebeuren om de resultaten omhoog te krikken. Gebeurde dat niet, dan ‘zouden er consequenties volgen’. Opvallend genoeg waste Rossi, die verantwoordelijk is voor het F1-project, zijn handen in onschuld en legde hij de schuld bij teambaas Otmar Szafnauer en de rest van het personeel.
De CEO is zelf zo ontevreden, dat hij naar verluidt al op zoek is naar een andere teambaas. Volgens Formu1a.uno heeft Rossi al de baan aangeboden aan Mattia Binotto, de voormalig teambaas van Ferrari. De Italiaan heeft volgens de publicatie het aanbod alleen afgeslagen.

Snel ontslag voor Szafnauer

Als Szafnauer inderdaad wordt ontslagen, dan zou dat wel heel snel zijn na zijn aantreden. De teambaas is namelijk pas in 2022 begonnen bij Alpine. Szafnauer is dan ook niet blij met de uitspraken van de CEO. Op deze manier zou de druk alleen maar toenemen, terwijl de engineers al genoeg druk op zichzelf leggen om de best mogelijke auto af te leveren.
Vorig jaar eindigde Alpine als vierde in het klassement voor de constructeurs met 173 punten. Momenteel staat het team zesde met 14 punten, precies evenveel als McLaren dat op de vijfde plek staat.