Dit is waarom Tears of the Kingdom zo duur is

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 11:00
tears of the kingdom 3f1663165744
Veel game-uitgevers hebben hun games in de laatste jaren een permanente prijsverhoging gegeven. Nintendo-fans konden die dans nog ontspringen, maar moeten met Tears of the Kingdom ook aan geloven. Nintendo of America-baas Doug Bowser legt nu uit waarom.
Uitgevers als Sony, EA en binnenkort Xbox verkopen hun games wat duurder dan voorheen. Ook Nintendo is nu overstag, tenminste, voor Tears of the Kingdom. De game is met een prijskaartje van 70 euro de eerste Switch-game (afgezien van speciale uitgaves) die een adviesprijs van boven de 60 euro heeft.
Maar volgens Doug Bowser, de baas van Nintendo of America, is dat terecht, zo laat hij weten tegenover de Associated Press. De game zou namelijk nogal wat te bieden hebben. Fans kunnen volgens Bowser een “ongelooflijk rijke, zeer meeslepende ervaring” verwachten. De hogere prijs geeft aan wat voor ervaring spelers van de game kunnen verwachten.

Wordt de Tears of the Kingdom prijs de standaard?

De vraag is natuurlijk of de hogere prijs van Tears of the Kingdom voortaan ook voor andere Nintendo-games normaal wordt. Een woordvoerder van het bedrijf gaf eerder aan dat prijzen van games per geval bepaald worden. Ook Doug Bowser geeft nu aan dat Nintendo per game blijft bekijken wat ervoor gevraagd wordt.
Of Tears of the Kingdom 70 euro waard is kunnen spelers relatief snel zelf ontdekken. Het duurt nu nog minder dan twee maanden voordat de game op 12 mei in de winkel ligt. Wellicht ligt er tegen die tijd ook een special edition Switch voor de game in de winkel, maar de geruchten en leaks daarover zijn nog niet bevestigd.

Populair Nieuws