Nintendo neemt port specialist over

News
dinsdag, 21 mei 2024 om 10:00
Er zijn de afgelopen jaren heel wat overnames geweest in de game-industrie, bijvoorbeeld door Sony en Microsoft. Nintendo hield zich wat overnames betreft grotendeel gedeisd. Maar nu laat ook de Switch-maker weten een studio te gaan kopen.
Achter de schermen is Nintendo ongetwijfeld al bezig met allerlei games voor de Switch 2. Daarbij krijgt het bedrijf de nodige versterking van een nieuwe studio. Nintendo neemt namelijk Shiver Entertainment over, dat de afgelopen drie jaar eigendom was van de Embracer Group.
In de afgelopen jaren heeft Shiver al het één en ander gemaakt voor de Switch, namelijk ports van third-party games. Mortal Kombat 1 en Hogwarts Legacy zijn beide door Shiver naar de Switch gebracht. Met de overname door Nintendo verandert die rol eigenlijk niet.
Nintendo laat weten het doel van de Shiver-overname is om de middelen binnen te halen om games te porten. Shiver zal onder Nintendo nog steeds voornamelijk opdracht krijgen om games naar “meerdere platformen, waaronder de Nintendo Switch” te porten. De overname is nog niet rond, maar het is niet waarschijnlijk dat hij op veel weerstand zal stuiten.

Wanneer is de release van de Switch 2? 

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er nog veel werk van Shiver verschijnt terwijl de Switch nog Nintendo’s focus is. Nintendo heeft onlangs namelijk bevestigd dat de Switch 2 bestaat en dit jaar wordt aangekondigd. Shiver is dus vlak voor het verschijnen van een nieuwe console overgenomen. Een port-specialist voor de Switch 2 generatie zou ook geen gek idee zijn, aangezien de nieuwe hardware naar verluidt beter in staat is om third-party games te draaien.
Wanneer de Switch 2 precies onthuld wordt en verschijnt is nog niet duidelijk. De onthulling zal in ieder geval niet in de aankomende Nintendo Direct in juni zijn. Het lijkt goed mogelijk dat Nintendo eenzelfde strategie hanteert als met de huidige Switch, namelijk een onthulling in het najaar en een release volgend voorjaar.

Populair Nieuws