Gearbox kondigt nieuwe Borderlands game aan en wordt officieel overgenomen

News
donderdag, 28 maart 2024 om 11:00
borderlands 3 review gearbox heeft zichzelf overtroffen embargo 09 09 16 00 154415f1711617341
Gearbox Entertainment heeft na veel speculaties nu officieel onthuld dat het wordt overgenomen door uitgever Take-Two. Dat niet alleen, want de studio heeft ook een nieuwe Borderlands game aangekondigd.
De Embracer Group is weer een studio armer. Er gingen al lange tijd geruchten dat de investeringsmaatschappij op zoek was naar een nieuwe eigenaar voor Gearbox Entertainment. Eerder deze maand zou Gearbox-CEO Randy Pitchford dat hebben bevestigd aan het personeel van de studio.
En nu is officieel de kogel door de kerk. De Embracer Group heeft in een verklaring laten weten dat Gearbox Entertainment en franchises als Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld en Brothers in Arms voor 460 miljoen dollar worden verkocht aan Take-Two Interactive. De Embracer Group blijft wel eigenaar van Gearbox Publishing San Francisco en een aantal franchises, waaronder Remnant.

Nieuwe games van Gearbox

Samen met de overname heeft Gearbox Entertainment goed nieuws voor fans van twee franchises. De studio heeft namelijk een nieuwe Borderlands game aangekondigd, evenals een nieuwe Homeworld. Daarnaast werkt de ontwikkelaar ook aan ‘op z’n minst één nieuwe IP’, aldus een andere verklaring.
Gearbox en Take-Two zijn geen onbekenden van elkaar. De twee bedrijven hebben namelijk al eerder samengewerkt voor de Borderlands games, waarbij 2K - een label van Take-Two - verantwoordelijk was voor het uitgeven van de titels. Ook werken de partijen samen voor de aankomende Borderlands film. Die film heeft wel een trailer, maar opvallend genoeg nog geen releasedatum.

Populair Nieuws