‘Nintendo Switch 2 wordt iets beter dan Steam Deck’

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 10:30
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch gaat waarschijnlijk niet heel lang meer mee en er zijn dan ook veel geruchten over een opvolger. De specificaties van de ‘Switch 2’ zijn nog geheim, maar er lekt hier en daar wel iets uit. Zo wordt nu beweerd dat de console verglijkbaar met of zelfs beter dan de Steam Deck.
De Nintendo Switch is een geliefde console, maar geen bijzonder krachtig stukje hardware. Er wordt vaak gezegd dat Nintendo niet zoveel geeft om hardware en prestaties, maar volgens YouTuber Moore’s Law Is Dead doet het bedrijf dat wel, maar binnen de kaders de eigen wensen en doelen voor een console. Nintendo zou bijvoorbeeld 4K-output willen hebben in docked modus, maar alleen zodat games er acceptabel uitzien op 4K tv's.
De Switch 2 zou, zoals al eerder werd gemeld, in docked modus ongeveer zo krachtig zijn als een PS4 Pro. Dat begint al een klein beetje te lijken op een current-gen Xbox Series S, maar de PS4 Pro is een betere vergelijking. In handheldmodus worden de prestaties flink minder, maar zijn ze mogelijk nog steeds beter dan de Steam Deck.
De Switch 2 zou bijvoorbeeld een 20 tot 30 procent snellere GPU hebben dan de Steam Deck, maar een iets zwakkere CPU. In de praktijk betekent dat dat de Switch 2 qua resolutie ongeveer hetzelfde is, maar qua framerate iets lager zit, maar wel op 30 fps. Dankzij lichte ray-tracing zou het er allemaal iets beter uitzien, waardoor het hopelijk voelt als een systeem dat kan concurreren met current-gen consoles.

‘Switch 2 kan veel third-party games aan’

Een positief bericht over de Switch 2 is dat third-party support in theorie best goed zou kunnen zijn. Zoals de Switch zich verhoudt tot andere consoles, lijkt het goed mogelijk dat het de meeste games van de komende vijf jaar kan draaien, zij het op redelijk lage settings. Momenteel moeten nieuwere titels, zoals Hogwarts Legacy, flink inlveren op de Switch, maar dat zou op de Switch 2 voorlopig een veel minder groot probleem zijn.

Populair Nieuws