Wordt GTA 6 uitgesteld? “We hebben vertrouwen in de timing”

News
dinsdag, 21 mei 2024 om 11:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Rockstar onthulde vorig jaar dat GTA 6 in 2025 uitkomt. Sinds kort hebben we een wat nauwkeurigere periode: het najaar van 2025. Rockstar games worden nog wel eens uitgesteld, maar de uitgever van de game ziet dat in dit geval niet snel gebeuren.
Toen werd aangekondigd dat GTA 6 in 2025 uit zou komen was er hier en daar goede hoop dat de release vroeg in dat jaar zou zijn. Dat blijkt alleen niet het geval te zijn: tijdens een investeerdersbijeenkomst van Take-Two Interactive, de uitgever van de game, is onthuld dat de game in het najaar uitkomt. In een interview met CNBC geeft Take-Two CEO Strauss Zelnick wel aan dat hij ervan overtuigd is dat die periode haalbaar is.
GTA 6 is wel een bijzonder geval wat betreft het bepalen van de releasedatum. Zelnick laat weten dat een datum vaak bepaald wordt aan de hand van iets telbaars, zoals het aantal bugs dat nog uit een game gehaald moet worden. Voor GTA 6 is dat niet het geval: Zelnick herhaalt dat Rockstar streeft naar perfectie en perfectie is niet te meten.
Toch is Zelnick ervan overtuigd dat de gegeven releaseperiode redelijk is. De beoogde periode is niet zomaar versmald. De release timing van najaar 2025 is vastgesteld omdat Take-Two “vertrouwen heeft in die timing”.

Kan GTA 6 nog worden uitgesteld?

Wel houdt Zelnick een kleine slag om de arm wat betreft de releasedatum van GTA 6. Het is de game-industrie eigen dat er wel eens een releasedatum kan slippen. Rockstar en Take-Two zijn daar niet immuun voor.
Het is zelfs niet onjuist om te zeggen dat slippende releasedata behoren tot de dingen waar Rockstar bekend om is. Of Zelnicks vertrouwen in de releaseperiode van GTA 6 terecht is, zal dus moeten blijken. Er is nog veel tijd tussen nu en het najaar van 2025 waarin Rockstar kan besluiten de game uit te stellen.

Populair Nieuws