Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin brengt Pokémon naar PlayStation

Preview
maandag, 20 mei 2024 om 17:00
monster hunter stories 2 ps4 preview thumb
Duik in de wondere wereld van Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, een wereld vol avonturen en epische gevechten met kleurrijke monsters. Monster Hunter Stories 2 is het vervolg op het succesvolle eerste deel, dat in 2021 op de Nintendo Switch en PC verscheen, maar nu ook naar PlayStation 4 komt. Monster Hunter Stories 2 verschijnt 14 juni op de PS4, maar wij konden de game al een tijdje spelen, dus kunnen je alvast onze ervaringen van de eerste uren delen.
In Monster Hunter Stories 2 ga je niet alleen het gevecht aan met de vele verschillende monsters, je kunt ook een band met hen aangaan, waarna ze aan je zijde verschijnen. Zo blijkt Stories 2 al snel meer een Pokémon-achtige game te zijn dan een pure hunter, maar dan met een heel eigen vechtsysteem en veel tactische mogelijkheden.

Het begin van een episch verhaal

Het verhaal begint met een desastreuze gebeurtenis. De Rathalos, een van de meest majestueuze monsters die de wereld van Monster Hunter bevolken, kiezen en masse het hazenpad. Tegelijkertijd verschijnen overal op het eiland Hakolo mysterieuze gaten die een roze gloed uitstralen. In de buurt van die gaten raken monsters helemaal van streek en vallen met grote kracht iedereen aan die in de buurt komt.
Jij, de speler, bent een afstammeling van de befaamde Rider Red. Je raakt verwikkeld in een episch verhaal waarin legendes tot leven komen en jij een bepalende rol zal spelen over het lot van de hele wereld.

Een rustige start

Heb je geen idee wat een Rathalos is of waar Hakolo zou moeten liggen? Geen probleem, Monster Hunter Stories 2 neemt ruim de tijd om alles uit te leggen. Wie het eerste deel gespeeld heeft, zal het allemaal wel bekend voorkomen, maar ook nieuwelingen zullen zich prima thuis voelen.
Ook veteranen zullen baat hebben bij de uitleg in de eerste uren, want deze Monster Hunter speelt net wat anders dan zijn voorganger. Zo lijken gevechten met de vele monsters meer op de gevechten uit Pokémon dan die van de hoofdreeks.
Hier hoef je niet eerst uitgebreid jacht te maken op de monsters, veel monsters lopen gewoon vrij rond in de open wereld. Als je ze tegenkomt, kun je meteen het gevecht aangaan.
monster hunter stories
monster hunter stories

Knokken maar

In die gevechten sta jij met je favoriete Monstie (ja, zo worden monsters genoemd zodra je met ze bevriend raakt) en eventueel een buddy tegenover maximaal drie monsters.
Elk monster heeft zijn eigen aanvalspatroon en de turn-based gevechten verlopen volgens het steen, papier, schaar-mechanisme. Jij kiest een Power-, Speed- of Technical-aanval uit en het soort wapen (zwaard, hamer, pijl-en-boog) dat je wil gebruiken. De monsters doen dat ook en vervolgens gaat het hard tegen elkaar. Speed wint van Power, terwijl Technical weer Speed verslaat en Power op zijn beurt weer Technical overtreft.
Ook kun je (deels) beïnvloeden welke keuze je Monstie zal gebruiken. Elke Monstie heeft een favoriete soort aanval, maar kan daar soms ook van afwijken.
Bij grotere vijanden kun je ook lichaamsdelen aanvallen. Daarmee kun je soms speciale aanvallen voorkomen. Zo zijn er vijanden die elektrische aanvallen uit kunnen voeren, maar die eerst opladen op hun rug. Weet je hun rug uit te schakelen, dan ontneem je het monster dus een belangrijk aanvalswapen.
Elk gevecht wordt achteraf beoordeeld en hoe beter je geanticipeerd hebt op je vijanden, hoe hoger je waardering en daarmee ook je beloningen.

Monster Hunter voor de kids

De grafische stijl van Monster Hunter Stories 2 is prima. De verschillende omgevingen die je bezoekt zien er stuk voor stuk prachtig uit. Wel is de artstyle meer cartoon dan realistisch. Ook dit schuurt dus wat meer tegen de Pokémon tv-serie aan dan het originele Monster Hunter.
Jouw hoofdpersoon houdt gedurende het gehele spel de kaken stijf op elkaar, maar wordt vergezeld door een Feline sidekick, een katachtige die je dan weer de oren van het hoofd kletst en vreselijke kattige opmerkingen maakt als pawtastic en purrfect. Na de zoveelste kat-pun heb je dat echt wel gehad. Dat samen met meer toegankelijke gevechten maken Monster Hunter Stories 2 toch meer gericht op een jeugdiger publiek.
Inmiddels hebben we al best wat uren in deze preview mogen steken en kunnen we in ieder geval constateren dat de game ‘af’ aanvoelt. Dat is ook niet zo gek, de game kwam eerder al uit op PC, met vergelijkbare hardware. De vele laadtijden zijn aanwezig, maar zeker als je op de PlayStation 5 speelt, goed te doen.
Voor een eindoordeel zullen jullie nog even moeten wachten, de game verschijnt immers pas over een kleine maand. Tot die tijd vermaken we ons nog goed op Hakolo Island en de overige regio’s.
Monster Hunter Stories 1 & 2 Collection - PS4 Image
Monster Hunter Stories 1 & 2 Collection - PS4
EUR59.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties