Nintendo grijpt hard in na Tears of the Kingdom leak

News
maandag, 08 mei 2023 om 16:00
zelda tears of the kingdom luchtf1676465938
Zelda: Tears of the Kingdom">The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ligt deze week in de winkel. Maar wie niet zoveel wroegingen heeft over illegale praktijken kan de game al een tijdje spelen door een leak van de volledige game. Nintendo grijpt nu vrij hard in.
Nintendo is op zijn zachts gezegd niet blij met het uitlekken van informatie over Tears of the Kingdom. Een leaker van de bijbehorende Switch OLED is bijvoorbeeld op verzoek van Nintendo ontslagen en Discord wordt verzocht om bekend te maken wie de leaker van het artbook van de game was. Ook op de leak van de hele game grijpt Nintendo nu in.
Er zijn namelijk naar aanleiding van de leak meerdere verzoeken ingediend om bepaalde homebrew software voor de Switch offline te halen. Eén van de slachtoffers is Lockpick, een software die bedoeld is om bestanden van je Switch naar je PC over te zetten. Deze software is mogelijk gebruikt om illegale kopieën van Tears of the Kingdom te verspreiden.
Het is dan ook begrijpelijk dat Nintendo niet blij is met het bestaaan van deze software, maar de keuze om hem uit de lucht te halen krijgt de nodige kritiek. De bedoeling van Lockpick is namelijk om je eigen games naar PC te verplaatsen. Dat is in veel landen, net als emulatie zelf, legaal zolang het helemaal voor eigen gebruik is. Lockpick is niet rechtstreeks verantwoordelijk voor de leak en veel fans vinden dan ook dat Lockpick niet gestraft moet worden voor het feit dat iemand de game naar PC heeft verplaatst en vervolgens heeft verspreid.

Wanneer is de release van Tears of the Kingdom?

Het duurt gelukkig niet lang meer voordat je Tears of the Kingdom kunt spelen zonder je te hoeven richten tot de leak. De release is namelijk aanstaande vrijdag. Voor het zover is toont Nintendo nog één keer nieuwe gameplay.