Nintendo is op jacht naar leaker Tears of the Kingdom artbook

News
dinsdag, 11 april 2023 om 10:30
zelda tears of the kingdom artf1663164801
Nintendo is erg beschermend over haar intellectuele eigendommen. De Japanse uitgever heeft daarom nu de jacht geopend op een leaker van een Tears of the Kingdom artbook.
In februari kwamen er berichten dat er online een artbook was verschenen van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Daarmee kwamen er niet alleen beelden van artwork vrij, maar ook nieuwe informatie over vijanden, nieuwe karakters, locaties en meer. Het lek is voornamelijk opvallend omdat het boek hoort bij de Collector’s Edition van Tears of the Kingdom, maar die hoort nog lang niet te verschijnen.
Bij Nintendo zijn ze dan ook allesbehalve blij met de leak. De uitgever is normaal enorm beschermend als het aankomt op haar intellectuele eigendommen - waaronder het aanklagen van fans die mods maken voor Nintendo games - en ook nu laat het bedrijf het er niet bij zitten.
Volgens TorrentFreak is de jacht op de leaker namelijk geopend. De publicatie meldt dat het in handen is gekomen van een dagvaarding aan ‘Tears of the Kingdom Official Discord Server’ om informatie te bemachtigen over de identiteit van Discord-gebruiker Julien#2743. Het artbook zou via dat account zijn gelekt. Nintendo wil de identiteit, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de Discord-gebruiker in handen krijgen.

Wat kan de leaker voor straf krijgen?

Als Nintendo achter de identiteit van de leaker komt, dan is de kans aanwezig dat diegene wordt aangeklaagd door de uitgever. In het verleden heeft de uitgever namelijk dezelfde actie ondernomen.
Destijds ging het om twee mensen die pagina’s hadden gelekt van de strategy guide van Pokémon Sword & Shield. De leakers moesten uit elkaar per persoon maar liefst een boete van 150.000 dollar betalen.

Populair Nieuws