Microsoft huurt grof geschut in voor overname Activision Blizzard

News
maandag, 08 mei 2023 om 16:30
activision blizzard hqf1627465674
Microsoft is allesbehalve blij met de beslissing van de CMA om de overname van Activision Blizzard te blokkeren. De uitgever heeft daarom nu grof geschut ingehuurd om daar iets tegen te doen.
Eind april kwam de CMA plotseling met het nieuws dat er is besloten om de overname van Activision Blizzard te blokkeren. Die beslissing kwam als een donderslag bij heldere hemel, omdat de CMA eerder juist heel positief was over de stappen die Microsoft heeft gezet sinds het aankondigen van de overname.
De uitgever is dan ook not amused en noemde de beslissing ‘de donkerste dag voor Microsoft in de veertig jaar tijd dat het bedrijf zaken doet in het Verenigd Koninkrijk’. Maar de techgigant gaat niet bij de pakken neerzitten. Microsoft heeft namelijk al aangekondigd dat het de beslissing van de CMA zal aanvechten.
Daarvoor heeft het bedrijf nu ook grof geschut ingeschakeld. Volgens The Telegraph wordt namelijk een beroep gedaan op Daniel Beard KC. De advocaat staat bekend als dé specialist op het gebied van regulatie en heeft een reputatie als het aankomt op het aanvechten van beslissingen van de EU. Zo heeft hij onder andere een rechtszaak voor Apple gewonnen, nadat de EU eiste dat het bedrijf 13 miljard dollar aan belasting zou betalen.

Juridische strijd in VK en EU?

Deze keer mag de advocaat dus niet strijden tegen de EU, maar tegen de waakhond van het Verenigd Koninkrijk. Maar misschien moet Beard binnenkort ook naar Brussel toe. Binnen de komende twee weken moet de Europese Commissie namelijk ook met een uitspraak komen over de overname van Activision Blizzard.