Horner is stomverbaasd: "Waar zijn Mercedes en Ferrari heen?"

News
maandag, 08 mei 2023 om 15:30
christian horner gp miami 2023f1683545803
Red Bull Racing is momenteel dominant in de Formule 1, tot de verbazing van Christian Horner. De teambaas vraagt zich af waar de concurrentie is gebleven, met name Ferrari en Mercedes.
In 2023 hebben we nu vijf Grands Prix erop zitten en elke race is gewonnen door een coureur van Red Bull Racing. Max Verstappen heeft er nu drie op zijn naam staan, terwijl teamgenoot Sergio Perez er twee heeft gewonnen.
Christian Horner is er zeer blij mee, maar de teambaas kan het eigenlijk ook niet geloven. Horner vraagt zich namelijk af waarom zijn team zo sterk is in vergelijking met de concurrentie. Dat zegt hij in gesprek met Sky Sports F1.

“Vijf races, vijf overwinningen plus de sprint en vier 1-2 finishes. We hebben nog nooit zo’n goede start gehad en wij vragen ons af: waar zijn de anderen? Wij hebben een normale stap gemaakt over de winter en het is meer van waar Ferrari en Mercedes heen zijn.”

Stappen zetten voor later in het seizoen

Ondanks de extreem goede start, blijft Horner wel achteruit kijken. De teambaas verwacht namelijk dat andere teams met grote updates zullen komen voor Europa. De Brit houdt daarnaast natuurlijk ook rekening met de straf die Red Bull Racing vorig jaar heeft gekregen van de FIA.
Het team ging namelijk over de budget cap heen en kreeg daarvoor een miljoenenboete en tien procent aftrek van de windtunneltijd. Aangezien Red Bull Racing als eerste eindigde, heeft het team sowieso al de minste tijd om te testen in de windtunnel, maar met de straf is dat nog minder geworden.

Populair Nieuws