Nintendo pakt Tears of the Kingdom Switch leaker hard aan

News
donderdag, 13 april 2023 om 12:30
the legend of zelda tears of the kingdomf1675934329
Even voor Tears of the Kingdom verschijnt ook een speciale Switch in het thema van de game. Daar gingen al heel lang voor de onthulling wat berichten over rond. Er waren bijvoorbeeld foto’s gelekt en enig ander bewijs dat hij eraan zat te komen. Eén van de verantwoordelijke leakers wordt nu vrij hard aangepakt door Nintendo.
De Tears of the Kingdom Switch OLED is al meerdere keren gelekt, in eerste instantie zelfs vorig jaar al. Maar niet al te lang geleden plaatste een medewerker van de Amerikaanse game-winkel GameStop een foto die hij zag als bewijs dat de Switch eraan zat te komen. Maar voor die foto is hij ontslagen, naar eigen zeggen op verzoek van Nintendo, meldt Kotaku.
De foto toonde niet de Switch zelf, maar liet zien dat het interne systeem van GameStop een nieuwe versie van de Switch verwachtte en de medewerker ging ervan uit dat dat een speciale editie van Zelda zou zijn. Kort nadat hij de foto van dat systeem deelde werd hij voor zijn dienst opgewacht door zijn meerderen, die hem vertelden dat hij was ontslagen, op verzoek van Nintendo. De game-gigant zou gedreigd hebben dat contracten met GameStop in gevaar waren als de medewerker niet ontslagen zou worden.
De medewerker geeft aan dat hij niet wist dat het delen van de foto niet mocht. Ook weet hij niet zeker of GameStop niet gewoon zelf koos voor ontslag en de schuld bij Nintendo probeert neer te leggen. Wel ziet hij het als aannemelijk dat er inderdaad bemoeienis is van Nintendo.

Nog meer Tears of the Kingdom leakers in de penarie

Het ziet er overigens naar uit dat iedereen die iets heeft gelekt rondom Tears of the Kingdom problemen kan verwachten. Een persoon die pagina’s uit het artbook uit de Collector’s Edition van de game lekte via Discord hangen namelijk ook consequenties boven het hoofd. Nintendo wil dat Discord de identiteit van de ze leaker doorspeelt.