‘Nintendo Direct komt met game van Pokémon-maker’

News
maandag, 19 februari 2024 om 13:00
Naar verluidt had er vorige week een Nintendo Direct moeten zijn en is die uitgesteld vanwege de Xbox-podcast. Het is mogelijk dat de Direct alsnog snel wordt uitgezonden en een deel van de inhoud lijkt naar buiten te komen. Er is bijvoorbeeld een sterke aanwijzing dat de makers van Pokémon iets laten zien.
Volgens de laatste geruchten is de eerstvolgende Nintendo Direct een Partner Showcase. Dat wil zeggen dat er geen titels in zitten van Nintendo zelf, maar dat er veel aandacht is voor third-party games. Pokémon wordt soms aangezien voor first-party, maar Game Freak is geen onderdeel van Nintendo.
Het is daarom mogelijk dat de ontwikkelaar iets gaat laten zien tijdens de Partner Direct. Er is bovendien veel speculatie dat dat gaat gebeuren, dankzij een Tweet van Pyoro_X. Deze gebruiker is vooral actief rond Nintendo Direct-uitzendingen en de meeste Tweets zijn verwijzingen naar iets dat in zo’n presentatie gaat gebeuren.
In een recent bericht vraagt Pyoro_X zich af of Pokémon-maker Game Freak telt als een partner, een vraag waarop het antwoord ja is. Aangezien deze leaker het tot dusver eigenlijk altijd bij het rechte eind heeft, is de tweet voor veel fans reden genoeg om te denken dat Game Freak iets te tonen heeft tijdens de Partner Showcase.

Toont Game Freak Pokémon-game in Nintendo Direct?

De vraag is alleen of het Pokémon is. Nieuwe Pokémon-titels worden meestal aangekondigd in speciale Pokémon Presents-uitzendingen op of rond 27 februari en niet in een presentatie van Nintendo. Maar Game Freak maakt ook andere titels en het zou kunnen dat Project Bloom of het pas ontdekte Pand Land aan bod komen.