Pokémon-ontwikkelaar Game Freak werkt aan compleet andere game

News
woensdag, 10 mei 2023 om 13:00
project bloomf1683715694
Game Freak staat bekend als de ontwikkelaar van main line Pokémon games. De studio is namelijk alleen bezig met een compleet andere game.
Een paar jaar geleden heeft Masayuki Onoue, de baas bij Game Freak, aangegeven dat zijn studio andere, creatieve projecten wil gaan ontwikkelen. De ontwikkelaar houdt zich namelijk al sinds 1996 hoofdzakelijk bezig met de Pokémon games en dat kan na verloop van tijd natuurlijk gaan vervelen. Met het initiatief wil Onoue daarnaast ook de expertise van haar werknemers vergroten.
Sindsdien heeft Game Freak dan ook een paar andere titels gemaakt naast games als Pokémon Scarlet & Violet en Pokémon Legends Arceus. Zo is de studio gekomen met Tembo the Badass Elephant en Giga Wrecker.
Nu komt daar een nieuwe game bij. Game Freak heeft namelijk aangekondigd te werken aan een nieuwe IP genaamd Project Bloom. Dat meldt The Verge. Veel details zijn er niet bekendgemaakt, maar het zal een action-adventure game worden, met een paddenstoel-achtig karakter in de hoofdrol.

Westerse samenwerking voor Game Freak

Voor het project werkt Game Freak niet samen met Nintendo. De uitgever van Project Bloom is namelijk Private Division, het label van Take-Two dat meer onafhankelijke titels uitbrengt. Zo bracht Private Division eerder al The Outer Worlds en OlliOlli World uit.
We moeten nog wel even wachten voordat we met Project Bloom aan de slag kunnen. De game bevindt zich nog in een vroege fase van ontwikkeling en moet in het fiscale jaar van 2026 uitkomen.