Pokémon-maker Game Freak registreert mysterieus trademark

News
vrijdag, 12 januari 2024 om 11:00
pokemonscarletf1676998366
Game Freak is voornamelijk bekend als maker van de Pokémon-games, maar de studio maakt ook andere titels. Mogelijk is het bedrijf ook nu bezig met een nieuwe franchise. Er is namelijk een trademark aangevraagd voor een naam die niets te maken lijkt te hebben met Pokémon.
Game Freak heeft onlangs het werk aan Pokémon Scarlet en Violet afgerond met een laatste DLC. De volgende Pokémon-games zijn ongetwijfeld in ontwikkeling, maar het ziet ernaar uit dat er ook een heel andere titel aankomt. Gematsu meldt dat Game Freak een trademark heeft aangevraagd voor “Pand Land”.
Er zijn ook twee varianten van een logo geregistreerd. Daaruit blijkt alleen niet wat Pand Land is. Het zou kunnen dat het te maken heeft met Pokémon, maar dat blijkt nergens uit. Een reeks vreemde tekens in het logo lijkt bijvoorbeeld niet op het fictieve alfabet dat in recente Pokémon-games voorkomt.

Is Pand Land de naam van Project Bloom?

Het zou kunnen dat Pand Land de uiteindelijke naam is van een game die eerder is aangekondigd. Vorig jaar in mei liet Game Freak namelijk weten dat het werkte aan Project Bloom. Die game wordt niet uitgegeven door Nintendo, maar door Private Division en kan dus ook op meerdere platformen uitkomen.
Het zal moeten blijken wat Pand Land is en wanneer het uitkomt. Mocht het wel een project voor Nintendo zijn, dan kan het zijn dat het snel wordt aangekondigd. In februari wordt namelijk meestal een Nintendo Direct uitgezonden.