‘Nintendo Switch 2 release flink uitgesteld’

News
maandag, 19 februari 2024 om 10:00
20211005 switcholed8f1633465772
De opvolger van de Nintendo Switch werd lange tijd dit jaar verwacht. Maar naar verluidt moeten fans nog langer geduld hebben. De console zou namelijk intern zijn uitgesteld naar 2025.
Nintendo heeft de Switch 2">Nintendo Switch 2 nog altijd niet aangekondigd, maar er gingen veel geruchten dat hij dit jaar nog zou komen. Maar volgens de laatste berichten heeft Nintendo nu andere plannen. Een Braziliaanse journalist beweerde onlangs te hebben gehoord dat de console niet eerder uitkomt dan 2025.
Dat hebben onder andere VGC, Eurogamer en Bloomberg intussen ook gehoord, van andere bronnen. Nintendo zou de console hebben uitgesteld om een sterkere line-up van first-party launch titles te kunnen bieden. De release van de Switch wordt nu verwacht in het eerste kwartaal van 2025, zo zou het bedrijf aan externe uitgevers hebben laten waten.
Bovendien lijkt de console niet te verschijnen in januari of februari. Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki beweert dat de console in maart verschijnt. Daarmee zou hij verschijnen rond dezelfde tijd dat de originele Switch 8 jaar oud wordt.

Switch 2 reveal toch snel op komst?

Het zou kunnen dat we er al snel achter komen in hoeverre dit allemaal klopt. Het is de afgelopen weken namelijk meerdere keren beweerd dat de console in de komende weken eindelijk wordt aangekondigd, mogelijk zodat hij onthuld is voordat de jaarlijkse Game Developers Conference (GDC) begint. Het kan natuurlijk zijn dat de reveal nu ook pas later wordt, maar dan zou dat Nintendo's GDC-plannen behoorlijk op de schop gooien, als de geruchten waar zijn.