XGN Redactie: Welk LEGO-pakket zou jij wel willen hebben?

Article
maandag, 19 februari 2024 om 13:30
lego star wars the ghost phantom iif1707127636
LEGO is helemaal hip, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kids! Het is weer tijd voor een redactie-vraag: Welk LEGO-pakket zou jij wel willen hebben?

Richard

Toen Richard nog een klein Richardje was (en niet de boom van 1,91) vroeg hij elk jaar voor zijn verjaardag én met Sinterklaas om de Star Destroyer van (toen nog) 999 gulden. Uiteraard spoorden mijn ouders wel en gaven elke keer aan dat dat hem niet ging worden, maar opgeven deed ik nooit....

Tegenwoordig gaat het bouwpakket voor ergens tussen de 700 en 1200 euro over de toonbank en, ondanks dat ik inmiddels baas over mijn eigen geld ben, is het er (nog) niet van gekomen. Misschien als ik de eindejaarsloterij een keertje win....

Marcus

Als we het hebben over LEGO-sets die nu uit zijn staat The Ghost vrij hoog op het lijstje. Na vier seizoenen Star Wars Rebels kan het eigenlijk niet anders dan dat dat schip een speciaal plekje in je hart heeft. Bovendien komt het niet vaak voor dat er een set van The Ghost beschikbaar is, dus als ik deze oversla is het maar de vraag of er snel weer een kans is. Verder kijk ik ook best wel uit naar de Invisible Hand die pas is aangekondigd: het werd hoog tijd dat een vlaggenschip van de separatisten een LEGO-set kreeg.
Maar goed, misschien is het interessanter om het te hebben over sets waarvan ik hoop dat ze ooit gemaakt worden. Ik hoor af en toe geruchten over een LEGO Deku Tree, uit Zelda. Dat zou ik zeker verwelkomen, maar ik hoop vooral dat zo'n set uiteindelijk leidt tot een breed scala aan Zelda-sets die ook gebaseerd zijn op dingen die maar in één game voorkomen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan The King of Red Lions, of de Tower of the Gods, beide uit The Wind Waker. Een model van de klassieke blauwe zwijnvorm van Ganon, in de stijl van de Bowser-set, zou ik ook fantastisch vinden.

Luuc

Ik ben zelf sinds kort verknocht geraakt aan de realistische LEGO Adults-sets, waarbij ik laatst de Orchidee in elkaar heb gezet. De volgende set waar ik mijn oog op heb laten vallen is de Bonsaiboom, al heb ik die nog niet gehaald. Hij staat alleen wel wegens de rustige uitstraling hoog op het verlanglijstje.

Simon

Een kasteel Himeji LEGO pakket zou mij op het lijf geschreven zijn als Japanoloog. Ook al ben ik er twee keer geweest is het iets wat mij blijft boeien. Te meer omdat het iets van de Werelderfgoedlijst is.